Alpine vintertestar A290 i Sverige inför produktionsstart

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 feb 2024

Nästa vecka är det återigen dags för bilsalongen i Geneve. Uppslutningen från bilindustrin är inte riktigt som den brukade vara innan de senaste årens salonger ställdes in på grund av pandemin. Men en premiär som är bekräftad är att vi där får se nya eldrivna Renault 5.

En modell som får ett mer sportigt syskon i form av Alpine A290. Den markerar starten för en rad elbilar som ska komma från Renaults prestandamärke de närmsta åren. Även den ska visas i färdig version och börja tillverkas senare i år. Men redan nu har den varit på besök i norra Sverige för vintertester.

Tillsammans med bilder på en maskerad Alpine A290 i ett snöigt landskap fick vi veta lite mer kring bilen. I alla fall att måtten på bilen blir 3,99 meter på längden, 1,82 meter på bredden och 1,52 meter hög. Det blir alltså en kompakt sportig elbil, men exakt hur sportig har inte avslöjats ännu. Fler hästkrafter än Renault 5 är ändå att räkna med. Båda bilar byggs på Renaults nya elbilsplattform AmpR Small, men även detaljerna kring Renault 5 får vi först när salongen i Geneve drar i gång.  

Konceptet Alpine A290_Beta kunde vi kolla in redan förra våren.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: