En av många idéer om hur en bil från Apple skulle kunna se ut.Den här designen från by Aristomenis Tsirbas vann Freelancer's Apple Car Concept contest 2015. Foto: Freelancer.com

Apple rekryterar toppnamn från Tesla – Applebilen spås vara på g

Lotta Hedin

Lotta Hedin

1 apr 2019

Det ryktades länge om en elbil från Apple, sen blev det tyst och många trodde att projektet somnat in. Nu finns dock starka skäl att tro att företaget på allvar är på gång med bilsatsingen igen: Apple har rekryterat Michael Schwekutsch, en av nyckelpersonerna bakom utvecklingen av Teslas drivlinor, rapporterar nyhetssajten Electrek.

Schwekutsch beskrivs som en av Teslas mest erfarna ingenjörer, som deltagit i utvecklingen av Tesla Roadster 2 och Tesla Semi/ Tesla/Truck.

Enligt Electrek är rekryteringen av Schwekutsch ett tydligt tecken på att Apple planerar att ta fram en helt egen bil från grunden, och inte bara ett system för självkörning som det också spekulerats kring.

Schwekutsch ska inte vara den enda före detta Teslapersonen som Apple nu rekryterar. Kanske, skriver Elektrec, är det en ny våg av den tjuvjakt på personal mellan företagen som inleddes 2015. Elon Musk sa då om Apple: ”De har anställt en del personer som vi sparkat. Vi kallar alltid skämtsamt Apple för teslakyrkogården”.

Michael Schwekutsch blev dock inte sparkad utan meddelade att han skulle sluta från Tesla för några veckor sedan, under vad som verkar vara vänskapliga former.

Bilden ovan visar en av många idéer om hur en bil från Apple skulle kunna se ut. Den här designen från by Aristomenis Tsirbas vann Freelancer’s Apple Car Concept contest 2015. Foto: Freelancer.com

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!