Audi visar sportiga konceptet activesphere i januari

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 dec 2022

Med fyra koncept vill Audi visa hur de tänker sig framtiden för eldrivna “premiumbilar”. Det fjärde och sista medlemmen i Sphere-serien blir en crossoversuv som vi nu får veta har premiär den 26:e januari nästa år.

Med namnet activesphere (Audis stavning) är det som väntat en bil för den som vill ge sig ut i naturen och ska enligt tillverkaren bjuda på den “ultimata friheten”.

Med det kommer naturligtvis goda off road-egenskaper, men någon information om tekniken i konceptet får vi ännu inte. Däremot en ny teaserbild ovanifrån som visar en kaross med muskulösa utbuktningar över hjulhusen.

På den mörka bilden går det att se två skidor monterade på glastaket som ser ut att gå direkt över i vindrutan utan skarvar. Under det anas röda inslag i interiören vilket får tolkas som att Audi här planerar en sportig suv.

De övriga tre Sphere-koncepten har redan visats i form av roadstern Skysphere, lyxsedanen Grandsphere och det kanske mest oväntade av de tre, minibussen Urbansphere. Med det tar Audi klivet in i ett segment där vi inte brukar se den tyska tillverkaren.

Ljusas bilden upp något syns fler detaljer

Trots att den är hela 5,51 meter lång rymmer bilen endast fyra personer. De har å andra sidan gott om plats att kunna sträcka ut sig och kolla på film när bilen på egen hand navigerar sig fram med full självkörningsförmåga.

Att något av de fyra koncepten sätts i produktion i sin nuvarande form är knappast troligt. Bilarna i Sphere-serien handlar istället om att Audi visar att fokus ligger på uppkoppling, självkörning och mer lyx.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: