Audis elkombi A6 Avant e-tron till eCarExpo i Göteborg

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 nov 2023

Imorgon, fredag 1:a december, är det dags för ännu en upplaga av ebilsmässan eCarExpo i Göteborg. Fredagen är tillägnat branschen och lördag och söndag är mässan öppen för alla som vill se de senaste nyheterna kring elbilar och lära sig mer om allt som har med det att göra.

Tidigare har vi fått veta att bland annat Volvo kommer till eCarExpo med tre Sverigepremiärer, att den länge hemliga elbilen NEVS Emily GT finns på plats och att Polestar visar både kommande suven Polestar 3 och designstudien Polestar Synergy.

Nu meddelar också Audi att de tar med sig ett koncept på något som kan bli en riktig Sverigefavorit. För visst är vi fortfarande ett kombiälskande land och just det är vad Audi visar besökarna.

Ett koncept på den kommande eldrivna kombin Audi A6 Avant e-tron är på plats för första gången vid eCarExpo i Göteborg. Precis som den aktuella elsuven Q6 e-tron, som har premiär i början av nästa år och som vi redan har provkört, bygger A6 Avant e-tron på den nya ebilsplattformen PPE.

I Audis monter går det även att spana in nya SQ8 e-tron, som är prestandaversionen av Audis största elsuv och kommer med tre elmotorer och 503 hästkrafter. Både Q8 e-tron och den mindre elsuven Q4 e-tron finns tillgänglig för provkörning under mässan. Utöver det kommer även en Audi RS e-tron GT i speciallacken Velvet purple möta besökarna hos Audi.

Elbilsmässan eCarExpo hålls på Svenska Mässan i Göteborg mellan 1-3 december.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!