Sverigepremiär för Polestar Synergy vid eCarExpo

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 nov 2023

Det är knappast en överdrift att säga att Polestar är en designdriven tillverkare. Då känns det het naturligt att Polestar även ordnar en global designtävling. De tre vinnande bidragen kokades under sex månaders arbete ned till ett koncept på en superbil kallad Polestar Synergy.

Under elbilsmässan eCarExpo i Göteborg helgen 1-3 december kommer den nu att för första gången visas för svensk publik. De möts då av en extremt låg bil som är endast 1,07 meter hög men 4,5 meter lång.

– Design genomsyrar allt Polestar gör, varför det är extra roligt att kunna visa upp den spektakulära Polestar Synergy på mässan. Modellen visar att elektriska superbilar kan vara minst lika spännande som de med förbränningsmotorer, säger Martin Ölund som är Sverigechef på Polestar.

Utöver Synergy kommer även uppdaterade Polestar 2 och kommande elsuven Polestar 3. Den sistnämnda kommer förberedd för Vehicle to Grid, V2G, som gör det möjligt att dela med sig av strömmen i batteriet elnätet. På grund av det ska Polestar 3 tillsammans med syskonmodelen Volvo EX90 ingå i ett pilotprojekt med Göteborg Energi där en flotta av bilar ska användas för att testa Vehicle to Grid.

Enligt Volvos egen data används i genomsnitt mindre än 10 kWh av batteriernas kapacitet vid daglig körning i Europa. Det betyder att det finns en hel del kapacitet kvar hos bilar som Polestar 3 och Volvo EX90 med batterier på 111 kWh.

Under eCarExpo vid Svenska Mässan i Göteborg kommer Polestar och Göteborg Energi berätta mer om projektet för besökare.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: