Beställningsstopp för Cybertruck utanför Nordamerika

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 maj 2022

Tillverkningen av Teslas pickup Cybertruck har skjutit på framtiden. Planen är nu att produktionen ska komma i gång i Teslas nya fabrik i Texas i början av nästa år.

Men om du väntat med att förboka ett exemplar kan det dröja längre än så innan du får din bil. Tesla har nu slutat ta emot förbokningar av Cybertruck från länder utanför Nordamerika och Mexiko.

Under en intervju i förra veckan med Financial Times beskrev Teslas chef Elon Musk efterfrågan på märkets bilars som ”vansinnig”. Precis som för andra tillverkare gör det att leveranstiderna drar ut på tiden.

Elon Musk sa i intervjun att Tesla överväger att ”begränsa eller helt enkelt sluta” ta emot förbokningar för vissa modeller om leveranstiderna överstiger ett år.

Det ser alltså ut att nu vara fallet, i alla fall för svenska kunder som vill lägga vantarna på en av de första Cybertruck som tillverkas.

Om Tesla Cybertruck överhuvudtaget kan säljas här är också oklart. Bilens annorlunda form stämmer inte överens med EU:s krav för skydd av fotgängare.

Elon Musk har tidigare uttalat sig på Twitter att det eventuellt kan komma en mindre och anpassad version av Cybertruck för den europeiska marknaden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: