BMW i4_Test_01Foto_BMW

BMW sluttestar i4 och tidigarelägger produktionen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 jan 2021

Tidigare hette det att BMW:s kommande elektriska fyradörrarssedan i4 skulle börja tillverkas i fabriken i München mot slutet av 2021. Men enligt uppgifter till tyska medier tidigareläggs produktionsstarten nu till direkt efter sommaren. Därmed är det inte omöjligt att vi får se i4 hos handlare redan i slutet av 2021.

I hela sex veckor stod produktionen i München still under förra sommaren. Under tiden byggdes fabriken om för att kunna tillverka både den elektriska i4 och BMW:s 3-serie med bensin- och hybriddrift på en och samma produktionslina.

I ett pressmeddelande skriver BMW att i4 befinner sig ”några få månader” från premiär och att de nu genomför sluttester av modellen. Samspelet mellan elmotorn, fjärdring och styrning håller på att finjusteras för att kunna erbjuda vad BMW beskriver som körglädje.

BMW säger att i4 kommer få en räckvidd på upp till 600 kilometer enligt WLTP tack vare ”den senaste tekniken för battericeller”. Till en början handlar det om batterier från kinesiska CATL och koreanska Samsung. Men längre sikt ska också batterier från svenska Northvolt användas. Förra sommaren slöt BMW ett avtal med Northvolt på omkring 20 miljarder kronor för leverans av batterier från fabriken i Skellefteå senast 2024.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: