Cadillac visar koncept på tidlös eldriven cab

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 jul 2024

Cadillac har återvänt till Europa, då med fokus på eldrift och hittills har vi fått stora Cadillac Lyriq till den svenska marknaden. Nyligen visades den något mindre elsuven Cadillac Optiq, som blir nästa modell att lanseras här. Att fler modeller är på gång är ingen hemlighet, för planen är att Cadillac huvudsakligen ska tillverka elbilar från 2030.

Och kanske kan vi då även få se en riktigt lyxig eldriven cabriolet från märket. Just det visas nu som konceptet Sollei där Cadillac både blickar in i framtiden och hämtar inspiration i den egna historien. Rent specifikt de stora, öppna modeller som Cadillac sålde på 1950-talet samt färgen “Manila Cream” som användes under samma decennium.

Cadillac Sollei har plats för fyra personer och på insidan hittas bland annat ett kylskåp mellan stolarna i baksätet och en skärm på 55 tum i framsätet. I övrigt ges inga detaljer kring drivlina, batteri eller räckvidd. Cadillac Sollei får därför nog främst ses som en designstudie och en inblick i formspråket hos kommande modeller från Cadillac.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: