Då kommer Mercedes eldrivna campingbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 aug 2023

Sommarsemestern är slut och då är det dags att börja planera för kommande semestrar. Med tanke på intresset för ID. California, den kommande campingversionen av Volkswagen ID.Buzz, är det nog många som drömmer om en eldriven campingsemester.

Det har inte heller Mercedes missat som nu lovar eldrivna versioner av sina campingbilar. Det finns också tid att planera rutten med en sådan, för lanseringen är planerad först till 2026. Det är ändå fyra år före ID. California. Efter att tidigare haft en planerad lansering 2025 ser det nu ut som att Volkswagens eldrivna campingbil kommer först 2030.

Exakt vad Mercedes kommer erbjuda för eldrivna campingmöjligheter beskrivs inte i detalj. Däremot att de ska finnas flera olika storlekar. Om det även handlar om riktiga husbilar är oklart. Grunden utgörs av den ena av tillverkarens nya elbilsplattformar: VAN.EA. Det är samma som Mercedes kommer använda till en ny generation av sina eldrivna transportbilar som också de lanseras 2026.

Redan förra året visade Mercedes ett campingkoncept med den mindre modellen EQT. En serieversion av konceptet EQT Marco Polo uppges vara på väg att visas snart. I Marco Polo-utförande hade EQT fått platssparande och smarta lösningar för att både kunna sova och laga mat i bilen. Särskilt gott om plats erbjöd den ändå inte och för en längre semester kan det nog löna sig att vänta på de större varianterna.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: