Drönaren räddar fredagsmyset

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

16 sep 2016

Eldrivna obemannade fordon kan komma att bli hjältarna som räddar fredagsmyset. I Nya Zeeland ska pizzor börja levereras med drönare, meddelar pizzakedjan Domino’s som har inlett ett samarbete med Flirtey som har ambitionen att dominera luftrummet när det handlar om mindre transporter.

– Varje år gör vi allt fler leveranser och står inför utmaningen att leveranstiderna fortsätter att minska, säger Domino-bossen Don Meij till NZ Herald. Han ifrågasätter också varför en leverans på ett par kilo ska transporteras av ett fordon som väger två ton.

– Vi undersökte olika leveransmetoder och kom fram till Flirtey, säger han.

Drönarna ska vara ett komplement till de bilar och motorcyklar som i dag används och ska bara användas om de kan göra en leverans snabbare.

Om försöket blir lyckat kan pizzor från Domino’s i framtiden också levereras till kunder i Australien, Japan, Frankrike, Tyskland, Belgien och Nederländerna. Och nej, de riskerar inte att kallna under leveransen. Företaget har filialer även i de länderna. thod to six other markets – Australia, Belgium, France, The Netherlands, Japan and Germany.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: