eCarExpo växer – dubbel elbilsmässa i Stockholm 2025

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 feb 2024

Elbilsmässan eCarExpo ordnas årligen i Stockholm Göteborg, Köpenhamn, Tallin och sedan i år även Oslo. Sedan starten 2016 har den vuxit till att nu vara Europas största elbilsmässa. För några veckor sedan kom 15.500 besökare till årets upplaga i Friends Arena i Stockholm. Och redan nu planeras det inför nästa års mässa.

Den flyttas då både i tid och plats. I stället för februari kommer mässan i huvudstaden gå av stapeln i april 2025 och då vid Stockholmsmässan, Nordens största mässcenter. Med det slås eCarExpo även ihop med fackmässan eComExpo som har fokus på tunga transporter och annars brukar ske separat vid en annan tid på året.

– Vi testade konceptet med att ha båda mässorna samtidigt i Köpenhamn i höstas och det blev en succé, säger vd Gunnar Dackevall.

Vid fackmässan eComExpo är det fokus på tyngre grejer med eldrift.

Datumen för nästa år är redan spikade. Torsdag 3:e april till fredagen 4:e april öppnas portarna för fackmässan eComExpo. I direkt anslutning till det ordnas sedan elbilsmässan eCarExpo från fredag 4:e april till söndag 6:e april.

– Både bland utställare, talare, media och besökare finns det många som vill vara en del av båda mässorna. På det här sättet blir det mycket enklare och smidigare för alla parter, säger Gunnar Dackevall.

En styrka med båda mässor är möjigheten att provköra en stor del av fordonen som ställs ut på plats. När de båda mässorna slås ihop betyder det möjligheten att provköra allt från tvåhjulingar över vanliga personbilar till tunga fordon på en och samma plats.

– Det ska bli kul att vara värd för de båda och jag är säker på att både besökare och utställare kommer att få en riktigt bra upplevelse, säger Gunnar Dackevall.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!