Dubbelkul i pressbyrån!

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

1 aug 2022

Ni har väl inte missat att det finns två olika nummer av Elbilen i butiken, på Readly och vår digitala tidning?
Nummer 7 är välmatat och där tar vi pulsen på arga Hyundai-kunder, Lightyear One, BMW som testar ny spännande batteriteknik och den långa väntan på elbil. Vi besöker Audi som går på djupet kring framtidens laddning och vi testar BMW i4 jämte Mercedes EQE. Vi har även kört prestandamonstret BMW iX M60, Volkswagen ID 5 GTX och ett gäng skåpbilar från Ford och Renault. Samt även en billig elbåt. 

Vi har även släppt årets första Elbilen Special. Detta nummer fokuserar till stor del på eSCOTY, Electric Sports Car Of The Year, som är ett samarbete mellan fyra nordiska tidningar: Bilmagasinet (Danmark), Elbil24.no (Norge), Tekniikan Maailma (Finland) och Elbilen i Sverige.
Vi samlade 13 nya och sportiga elbilsmodeller på Ring Knutstorp i Skåne för att under två dagar testa och utvärdera bilarna ur just ett sportigt perspektiv.
Det gav många intressanta insikter om bilarnas kapacitet vid hård körning. Långt ifrån alla bilar hade batterier som stod pall för flera varv med fullgasattack …
De 13 bilarna kom från alla möjliga prisklasser, från Cupra Born till Porsche Taycan. Extra roligt var att vi även lyckades få med Polestar 2 BST edition 270, specialmodellen som bara ska byggas i just 270 exemplar.
I Elbilen Special – Sportbilar kan du även ta del av exklusiva provkörningar av Porsche Mission R och Pininfarina Battista samt läsa om elektrifierad motorsport som Formel E, Extreme E och svenska STCC, som blir ett eldrivet mästerskap 2023.
Vi ger även tips på vad du som elbilsägare ska tänka på om du själv funderar på att testa din bil på en tävlingsbana.

Här hittar du kioskerna som säljer tidningarna. 

Eller kika in på Readly och läs dem där.

Bäst är naturligtvis att prenumerera, det gör du enklast här

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: