Audis vd Rupert Stadler visar förbundskansler Angela Merkel en konceptbil i samband med motormässan i Frankfurt. Foto: Audi

e-tron Quattro kan beställas i Norge

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

24 apr 2017

Audi har börjat ta upp beställningar på e-tron Quattro i Norge. Den som lägger en depositionsavgift på 20 000 norska kronor kan få sin bil levererad någon gång under nästa år. Företaget nöjer sig inte med det, utan har även visat upp konceptbilen e-tron Sportback.

Exakt hur Quattron kommer att se ut när den levereras är okänt, men den kommer att vara mycket lik konceptbilen som Audi premiärvisade redan på 2015 års bilsalong i Frankfurt.

etronsportbackAudi har även visat upp en e-tron Sportback i Shanghai. Konceptbilens specifikationer är mycket snarlika dem för E-tron Quattro. Men den är inte till salu än. Inte ens i Norge.

Det golvmonterade batteripaketet är på 95 kilowattimmar, vilket innebär att Quattron får en räckvidd på ”över 500 kilometer”, på försäljningsspråk. Konceptbilen har också snabbladdning, vilket innebär 50 minuter om laddstationen är på 150 kilowatt. Möjlighet till induktionsladdning finns också.

Bilen drivs av tre motorer med en sammanlagd effekt på 320 kilowatt: En till framaxeln och två till bakhjulen. Effekten kan under korta stunder öka till 370 kilowatt med ett vridmoment på över 800 Nm. Noll till hundra tar 4,6 sekunder och topphastigheten är strypt vid 210 kilometer i timmen.

Med en längd på 488 centimeter är bilen större än Q5, men mindre än Q7. Kupen är avsedd för fyra och bagageutrymmet är på 615 liter. Alla uppgifter avser konceptbilen och den som inte är nöjd med produktionsbilens specifikationer eller pris – det har inte angetts än – kan få sin deposition tillbaka.

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: