Enklare laddning för Volvos elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 okt 2023

Tesla har sedan länge det egna laddnätverket med Superchargers. Porsche, Mercedes och Audi är på väg att skapa sina egna och Ionity är ett samarbete mellan olika tillverkare.

Volvo har inte uttryckt några planer på vare sig eget laddnätverk eller att ingå i Ionity. Men nu meddelas ett samarbete med Digital Charging Solutions för att erbjuda enklare laddning med tillverkarens elbilar.

Det innebär tillgång till 590.000 laddstolpar från 1.000 olika operatörer i hela Europa. Vad det innebär för priser för att ladda nämns inte.

Med det kommer det bli enklare att hitta laddare och samtidigt bli möjligt starta laddningen och sköta betalningen direkt genom Volvo Cars-appen.

Exakt när svenska kunder får tillgång till tjänsten har inte meddelats, men kommer med en uppdatering som ska börja lanserad till kunder i Europa i slutet av november.

Det innebär att funktionen kommer både till de nuvarande elbilarna XC40 och C40, samt de kommande modellerna EX30 och EX90. För EX90 meddelas också att den får Plug and Charge, där laddning startar när kabeln kopplas in och betalning sker automatiskt.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: