EU-godkänd Tesla Cybertruck uppges vara till salu i München

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 feb 2024

Teslas pickup Cybetrtuck började till slut levereras till kunder förra hösten. Då endast i USA och om den 5,7 meter långa pickupen någonsin kommer hit är oklart. Bland annat anses karossens skarpa linjer inte överensstämma med EU:s krav för skydd av fotgängare.

Men nu uppger en säljare i München att han har en Cybertruck till salu som han har lyckats registrera in i Tyskland efter en del ändringar. ”Relevanta modifieringar (inklusive strålkastare, laddningsanslutning, frontskydd etc.) har utförts och är officiellt godkända”, skriver säljaren Julian i annonsen på tyska Kleinanzeigen som påminner om svenska Blocket.

Bilen som uppges vara godkänd i Tyskland och nu till salu i München.

Ändringarna uppges också vara en orsak till det saftiga priset på 485.000 euro, omkring 5,8 miljoner kronor. Enligt annonsen och bilderna handlar det om fyrhjulsdrivna Cybertruck Foundation Series med 600 hästkrafter och en räckvidd på 340 miles, vilket motsvarar 54,7 mil. I USA gick versionen att köpa för 120.000 dollar, eller 1,3 miljoner kronor. Även om säljaren tvingats göra en del ändringar på bilen borde prisskillnaden på 4,5 miljoner kronor mot inköpspriset betyda en liten vinst för säljaren.

Det finns däremot en del oklarheter kring annonsen. Något säljaren, som varit aktiv på annonssajten sedan 2020 och har goda omdömen, också nämner genom att skriva att det ”finns den del saker att ha i åtanke, privata arrangemang…”. Vad det innebär kan det endast spekuleras kring. Ytterligare ett frågetecken är grönskan i bakgrunden som inte känns helt passande för München i februari.

För tillfället är bilen reserverad.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!