Fisker planerar två lyxbilar för entusiaster

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 okt 2021

Vid bilmässan Los Angeles Auto Show nästa månad ska Fisker visa upp en produktionsfärdig version av företagets första elbil Ocean. Nästa år drar sedan tillverkningen i gång hos Magna i Österrike och bilen har uppgetts få ett pris på under 400 000 kronor.

I en intervju med branschtidningen Automotive News Europe säger Fiskers vd, dansken Henrik Fisker som tidigare designat bilar åt bland annat BMW, att det redan finns ytterligare två modeller planerade.

Det ska då handla om lyxigare modeller än Ocean och rikta sig till vad han beskriver som ”bilentusiaster”. I linje med det ska modellerna tillverkas i relativt liten skala på mellan 5 och 10 000 exemplar per år och prislappen blir omkring 800 000 kronor för den ena över en miljon för den andra.

Inspirationsbild till projektet PEAR

Innan de börjar rulla av banden ska Ocean 2023 följas av modellen som går under namnet PEAR och har utvecklats i samarbete med elektroniktillverkaren Foxconn. PEAR står för ”Personal Electric Automotive Revolution” och beskrivs som ny typ av elbil som ska kosta omkring 300 000 kronor.

Tidigare i veckan visade Foxconn upp två prototyper för elbilar på den egna plattformen MIH och som företaget vill erbjuda och bygga åt andra tillverkare. Om någon av de prototyperna även motsvarar vad vi kan vänta oss av PEAR är däremot ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: