”Försening” bakom att Fisker Sverige riskerar tvångslikvidation

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 mar 2024

Fisker gick nyligen ut och tvivlade på sin egen framtid. Den nya affärsmodellen med både direktförsäljnig och återförsäljare måste ge resultat. Men det kan även behövas investeringar från en annan tillverkare, vilket eventuellt kan vara på gång med Nissan.

Men även här i Sverige tycks svenska Fisker Sweden AB ha problem. Enligt uppgifter till sajten feber.se riskerar företaget likvidation, alltså att den svenska verksamheten ska lösas upp. Men det är inte Fisker Sweden AB själva som har ansökt om det.

– Det är vi som har lagt upp det här föreläggandet i och med att mer än hälften av styrelsen bor utomlands. Då ska man ha en delgivningsbar person i Sverige, svarar Bolagsverket på Elbilens fråga om ärendet.

Det handlar därmed om en tvångslikvidation. Om orsaken är ett misstag från Fisker Sweden AB eller inte är oklart. ”Bakgrunden till denna notering på den officiella registerwebbplatsen är en försening i utnämningen av den tredje direktören för den lokala enheten (på grund av en personalförändring)”, skriver Fiskers europeiska presschef Franziska Queling i ett svar till Elbilen.

Enligt Bolagsverket har företaget nu fram till 7 maj på sig att komma in med en delgivningsbar person som är registrerad i Sverige. Något som Fiskers administrationsteam arbetar med att göra, enligt Franziska Queling.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!