Annons:

Ford Capri uppges komma tillbaka som elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 mar 2023

Ford Mustang, Ford F-150 Lightning och Ford Explorer – när det kommer till att sätta namn på sina elbilar söker Ford inga nya vägar. I stället satsar tillverkaren på väl etablerade modellnamn som kunder känner till.

Enligt brittiska The Sun ser det även ut att innefatta Ford Capri, en modell som i alla fall på 1970-talet var hett eftertraktad i Sverige.

Den som nu börjar hoppas på en eldriven och retrodoftande tvådörrarscoupé i en slank kaross kan sluta drömma.

– Retrodesign för oss inte framåt. Det handlar alltid om helt nya tolkningar: det är det som gör det intressant, säger Fords europeiska designchef Amko Leenarts till brittiska Autocar.

Det går då också i linje med de elbilar som Ford hittills har presenterat. Den senaste, Ford Explorer, har visserligen trots sin mindre storlek behållit vissa drag från sin fossildrivna föregångare.

Men i fallet med Mustang Mach-E är det svårt att hitta särskilt många utseendemässiga likheter med vare sig originalet från 1964 eller de följande versionerna.

En eldriven Ford Capri uppges därför både bli högre byggd än vad originalet var, samt få bakdörrar. Några tekniska detaljer nämns inte. Men då även nästa elbil precis som Ford Explorer väntas använda sig av Volkswagens MEB-plattform kan den ge en fingervisning om prestandan.

Ford Explorer kommer i två bakhjulsdrivna versioner med 170 eller 286 hästkrafter, samt en fyrhjulsdriven version med 340 hästkrafter. Räckvidd och batteristorlekar har ännu inte meddelats av Ford.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: