Ford Mustang Mach-E slår nytt räckviddsrekord

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 aug 2024

Det kommer fler och fler modeller på marknaden med en räckvidd på över 60 eller rentav 70 mil. Enligt WLTP då, för som alla vet är påverkar temperatur, körstil och sträckans utformning hur långt vi verkligen kommer på en laddning.

Att det går att optimera räckvidden har nu visats med en Ford Mustang Mach-E som har slagit nytt världsrekord i längst sträcka på en laddning med en serietillverkad elbil genom att köra 916,64 kilometer.

De båda brittiska förarna Sam Clarke och Kevin Booker har tidigare genomfört tekordkörningar med elbilar och den här gången användes en Ford Mustang Mach-E Extended Range med ett batteri på 91 kWh som ger bilen en WLTP-räckvidd på upp till 60 mil.

Under rekordet körde de båda förarna bilen på allmänna vägar, både utmed landsväg och i stan. Genom sparsam kör Ing ju de förarna köra 10,05 km per förbrukad kWh, i gengäld tog turen 24 timmar.

Kevin Booker sa efter körningen att han hoppas att deras rekord ska inspirera fler till att köra elbil i vardagen.

Att det går att köra riktigt långt innan det är dags att koppla in laddkabeln har flera andra rekord visat tidigare. Med sitt koncept EQXX har Mercedes flera gånger överträffat de egna förväntningarna och kört över 120 mil och studenter i München körde sin konceptbil muc022 hela 2.574 kilometer innan det var dags att ladda. Då genom att cirkla runt i en hangar under 99 timmar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: