Ford smygvisar lite av kommande elbilen Capri

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 jun 2024

Ford Explorer är den första av flera elbilar som Ford ska lansera i Europa med teknik från Volkswagen. Med nästa modell kommer det klassiska modellnamnet Capri att återupplivas. Premiären väntas ske snart och inför det smygvisar nu Ford lite – väldigt lite – av den kommande modellen. För mer än några bilder av strålkastarna fram och bak hos den nya modellen bjuds vi inte på.

De ser båda ut att bestå av fyra element med räta linjer upptill och två välvda under dem. I bilden på bakljusen skymtar också lite av bilens taklinje, som ser ut att slutta rejält. Någon tvådörrarscoupé som 1970-talets Ford Capri är det däremot inte tal om. Tidigare visade bilder från tester med kamouflerade Ford Capri visar att det handlar om en coupésuv. Med tanke på Ford använder Volkswagens MEB-plattform kan Ford Capri då ses som Fords version av Volkswagen ID.5 eller Skoda Enyaq Coupé.

Detaljer kring tekniken har ännu inte släppts. Förmodligen kommer de vara samma som hos Ford Explorer, vilket betyder bakhjulsdrift med 286 hästkrafter samt fyrhjulsdrift med 340 hästkrafter.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!