Från budget till Porsche – Nytt nummer av Elbilen ute nu!

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 dec 2023

Det senaste numret av Elbilen dyker idag upp både i butiker och på Readly! Den här gången har vi ställt två budgetalternativ mot varandra, MG4 och BYD Dolphin. Två kinesiska elbilar som i alla fall till en början ser ut att ha en hel del gemensamt. Så vilken ska man välja? Ska man överhuvudtaget välja någon av dem? Lär vårt test för att få svar.

I ett annat test ställer vi Tesla Model 3 mot – ja, Tesla Model 3. Vår långtestbil Model 3 från 2019 har nu fått ett yngre syskon när Tesla gett modellen en facelift. Hur stor skillnad vi upplever finns att läsa i ett ingående reportage.

Så har vi varit hos Porsche i Leizig för att få veta (nästan) allt om kommande Macan och den nya plattformen PPE. Har den vad som krävs för att fortsätta vara Porsches storsäljare när det nu är eldrift som gäller för Macan?

Vi  har också besökt det årliga Kenshiki Forum där Toyota bjöd på nya koncept på kommande elbilar och berättade mer om sin strategi för framtiden. Om vi blev klokare efter det kan ni läsa om i tidningen.

Passande till årets mörkaste månad hittar du även ett test av extraljus för elbilar. Vilken lösning ger mest ljus utan att knapra för mycket på batteriet? Det och mycket mer hittar du i årets nummer 12 av Elbilen.

Trevlig läsning!

/Redaktionen

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!