Här hamnar NIO:s nästa station för batteribyten

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 jul 2023

Med stationer för att byta batteri på fem minuter vill NIO erbjuda ett alternativ till snabbladdning. En förutsättning för att konceptet ska fungera är naturligtvis att det finns ett nätverk av stationer. Och det fortsätter NIO att arbeta på när det nu öppnas en femte station i Sverige. Sedan tidigare finns det så kallade NIO Power Swap Station i Varberg, Mantorp, Kungälv, och Mariestad. Det senaste tillskottet öppnar nu utmed E18 i Enköping.

– Enköping är en viktig knutpunkt för elbilsförare som reser västerut mot Västerås, Örebro och Oslo samt till Dalarna och Gävleborg, säger säger Kajsa Ivansson-Sognefur som är Head of Power på NIO Sverige.

Tjänsten är gratis att använda året ut för den som leasar genom NIO:s prenumerationstjänst eller har köpt en bil utan batteri som i stället hyrs till en månadskostnad. Stationen vid Enköping är den 19:e som NIO öppnar i Europa sedan lanseringen här förra hösten. Målet är att antalet ska växa till 70 stycken under 2023. Och även i Sverige planeras fler stationer. I augusti ska en öppna i centrala Stockholm och ytterligare en Power Swap Station vid Arlandastad.

– Detta är fortfarande bara början, på mindre än ett år kommer vi att ha öppnat sju Power Swap-stationer, säger Mattias Lundgren som är vd för NIO Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: