Här kan du redan beställa Mercedes EQC

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

18 sep 2017

Intresset för Mercedes kommande elbil EQC är som väntat mycket stort i Norge, där man har börjat ta emot reservationer trots att bilen inte kommer förrän 2019.

Det dröjde inte ens en och en halv timme innan de första tusen förhandsbokningarna med en reservationsavgift på 20 019 norska kronor vardera hade kommit in. Och trots att det inte handlar om yoghurt till extrapris på stormarknaden är det samma regel som gäller: max en per kund. Att det skulle bli rusning var något som Norge-vd:n för Mercedes-Benz personbilar hade räknat med.

– Ända sedan konceptbilen EQC visades upp på motormässan i Paris 2016 har våra handlare blivit nedringda av kunder som vill reservera den kommande modellen. Vi har under lång tid jobbat för att kunna tillmötesgå önskemålen och kan i dag, som första marknad i världen, lansera möjligheten att reservera  som så många har väntat på, säger Kjetil Myhre.

Allt fler biltillverkare har börjat ta upp förhandsbeställningar på modeller som kunderna knappt ens har sett på bild och Norge är ofta först ut, mycket tack vare att elbilsägande är förmånligt i vårt grannland.

Intresset bland kunderna var därför också mycket stort när Opel och Audi med start i Norge började ta emot förhandsbeställningar för Ampera-E och E-Tron.

 

Mercedes utlovar eldrift i alla modeller

Spydiga kommentarer efter Mercedes elbilstweet

E-Tron Quattro kan beställas i Norge

Jaguar garanterar leverans i Norge nästa år

Slutet nära för EL-bilar i Norge

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: