Klart – då visar MINI sin första ”riktiga” elbil Aceman

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 apr 2024

När MINI visade sitt färgglada koncept Aceman 2022 skulle det visa vägen för den kommande designen hos tillverkaren. Lekfullt och ungdomligt var ledorden. En del av det letade sig också in i nya MINI Cooper. Men även Aceman själv ska mynna ut i serietillverkning och nu står det klart när vi får se det färdiga resultatet.

Koncept av Aceman från 2022.

MINI visar Aceman under bilmässan i Beijing som öppnar dörrarna nästa torsdag, 25:e april. Aceman ska storeksmässigt placera sig mellan MINI Cooper och den större Countryman, som i den senaste generationen nu också erbjuds med eldrift. Aceman skiljer sig däremot åt från de båda andra modellerna då den endast kommer erbjudas med eldrift.

Enligt tidigare uppgift blir Aceman framhjulsdriven och kommer erbjudas i samma två versioner som är fallet med MINI Cooper. Det betyder antingen 184 hästkrafter och ett batteri på 40,7 kWh, eller 218 hästkrafter och ett större batteri på 54,2 kWh.

Det var med konceptet Aceman som MINI först visade sin nya, runda skärm som idag sitter i MINI Cooper och Countryman. Den borde alltså även leta sig in i Aceman. Om de kostar på sig en del andra detaljer för att få Aceman att sticka ut mot Cooper och Countryman återstår att se.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: