Lanseringsversionen av Polestar 6 slutsåld på en vecka

Carl Undéhn

Carl Undéhn

31 aug 2022

Med koncepet Polestar 02 fick vi se hur Polestar föreställer sig en eldriven, tvåsitsig roadster. Och deras idéer togs emot väl, inte minst på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm under valborgshelgen där bilen hade europapremiär.

Det var därför ett både väntat och lite oväntat besked när vi fick veta att konceptet kommer bli verklighet som Polestar 6. Lanseringen är planerad först till 2026 men på endast en vecka sålde de första 500 exemplaren av Polestar 6 slut.

Det handlar då om en specialversion med namnet Polestar 6 LA Concept Edition kunde förbokas direkt efter att Polestar presenterat beslutet att göa verklighet av roadsterkonceptet.

Till skillnad från övriga versioner ska Polestar 6 LA Concept Edition behålla flera detaljer från konceptet. Mest framträdande är den ljusblåa färgen ”Sky” samt fälgarna.

– Det stora intresset från våra kunder visar att en fantastisk elektrisk roadster som Polestar 6 har stor relevans i sportbilssegmentet. Kombinationen elektrisk och roadster är uppenbarligen något som tilltalar bilentusiaster, kommenterade Polestars vd Thomas Ingelath intresset.

Senare i år ska Polestar börja ta emot förbokningar för övriga versioner av modellen. Vad priset blir har ännu inte meddelats. De som förbokat ett av de 500 första exemplaren får sin Polestar 6 till en prislapp på 200 000 dollar, omkring två miljoner kronor.

Drivlinan hos Polestar 6 blir samma som i den kommande sedanen Polestar 5. Det innebär fyrhjulsdrift, 884 hästkrafter och ett vridmomement på 900 Nm. Toppfarten anges till 250 km/h och 0-100 km/h ska vara avklarat på 3,2 sekunder.

Polestar 6 ska också få ett 800-voltssystem för att kunna ladda betydligt snabbare än dagens Polestar 2. Eventuellt blir det också den första modellen som kommer dra nytta av Polestars investering i den israeliska batteriutvecklaren StoreDot. Med sin egenutvecklade Extreme Fast Charging-teknik (XFC) vill de 2024 lansera batterier som kan ladda 16 mils räckvidd på fem minuter.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: