Mässa för framtidens fossilfria transporter – snart dags för eComExpo

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 aug 2023

Om drygt en månad, 27–28 september, är det återigen dags för eComExpo på Scandinavian XPO i Arlandastad utanför Stockholm. Fackmässan för fossilfria transporter tar ett stort grepp kring framtidens lösningar för att minska utsläppen från allt från lastbilar till flygplan, fartyg och elmopeder. Något där svenska aktörer ligger i framkant. Bland annat deltar svensk-brittiska Volta Trucks med sin eldrivna lastbil för varutransporter i städer, Volta Zero. Även Heart Aerospace från Göteborg, som utvecklar eldrivna flygplan, kommer finnas på plats.

Vid sidan av alla utställare bjuds det på ett brett program med seminarier. Totalt 25 olika seminarier är redan spikade. De behandlar självklara ämnen som eldrivna lastbilar och vätgasens roll för framtidens transporter. Men det går även att lära sig mer om vilken roll politiken kan och bör spela för att driva på utvecklingen – eller hur eldrivna drönare kan rita om landskapet för transportsektorn.

– Vi har jobbat hårt med att skapa ett program som både vad gäller innehåll och personer ska vara roligt, spännande, viktigt och ge dig som lyssnar ny kunskap. Och vi vill ha massor av interaktion från publiken. Även de som står på scenen är ju där för att lära‚ säger Anna Fägersten som är marknadschef hos arrangören eLife Nordic.

100 personer från näringslivet, politiken och kommuner deltar i diskussionerna. De kommer både från tillverkare som Volvo och Scania, samt andra företag aktiva i branschen som ABB, PostNord och Skanska. Hela programmet med seminarier hittas här. Inträdet är gratis för besökare som kan ladda ned en fribiljett här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: