Mediamarkt börjar sälja elbilar innan jul

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

5 dec 2017

Prototypen liknade en dammsugare.

Prototypen liknade en dammsugare.

Landskronabaserade Uniti ska sälja sina elbilar på Mediamarkt. Detta trots att prototypen i omdesignad version inte längre ser ut som en dammsugare. Till en början handlar det om två varuhus i Sverige. Uniti har även tecknat ett samarbetsavtal med Eon som innebär att kunderna får gratis laddning med solel motsvarande fem års körsträcka.

Uniti, som lanserar sin bil på torsdag, öppnar showroom där kunderna kan testa bilar med VR-glasögon på Mediamarkt i Nacka (Stockholm) och Svågertorp (Malmö) den 8 respektive 9 december. Bilarna kommer också att kunna köpas via hemelektronikkedjans webbsajt.

– Våra bilar hör inte hemma hos traditionella bilåterförsäljare, utan snarare bland den senaste hemelektroniken. Mediamarkt Sverige är en del av Europas ledande hemelektronikkedja och det var därför ett naturligt val för oss att inleda samarbete med dem, säger Unitis vd Lewis Horne.

Produktexperter från Uniti kommer att finnas på plats i butikerna för att svara på frågor och ta emot förbeställningar. Reservationskostnaden på 1 399 kronor återbetalas vid eventuell avbokning och de första leveranserna beräknas till 2019.

Den tyska hemelektronikjättens Sverige-vd Per Kaufmann är förstås nöjd över samarbetet.

– Samarbetet med Uniti ligger helt i linje med vår ambition att driva innovation och erbjuda våra kunder det senaste inom teknik och nya upplevelser. Unitis elbil ligger i tiden och vi är särskilt glada över att samarbeta med ett spännande svenskt startup-bolag som dessutom bidrar till att stärka den svenska industrin.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!