Mer gratisladdning under sportlovet – mobil laddare från Audi i Ljusdal

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 feb 2022

Det bjuds på en hel del möjligheter att ladda gratis under sportlovsveckorna. Tesla bjuder på gratis laddning vid 13 av sina Supercharger-stationer på kvällar och helger mellan 18:e februari och 6:e mars. Polestar sätter upp en tillfällig station med tre snabbladdare i värmländska Grums fram till 27:e februari.

Och nu meddelar Audi att också de bjuder på gratis el till sportlovsfirare som ska till fjällen. Tillsammans med energibolaget Jämtkraft ställs det upp åtta snabbladdare utmed väg 83 vid Ljusdal. Platsen har enligt Audi valts efter en enkät där 750 personades frågades vad som kunde vara en strategisk plats under sportlovet.

Alla laddare har CCS-kontakt och en effekt på mellan 150 och 75 kW, beroende på hur många som laddar samtidigt.

Den mobila stationen kallas Power Cube och är en lite mindre variant av de lyxigare laddstationerna Charging Hub med tillhörande lounge som Audi ska bygga runt om i Europa. Den första öppnade dagen innan julafton i tyska Nürnberg.

I båda fallen använder Audi uttjänta elbilsbatterier för energilagring och laddas upp under natten. I varje Cube finns fem och halv batterier från en Audi e-tron.

– Laddinfrastrukturen är en viktig förutsättning för omställningen till elbilism. Audi har ett smart koncept som är perfekt för tillfälliga behov med hög belastning, säger Irene Bernald som är kommunikationschef för Audi Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: