Mer räckvidd och snabbare laddning för BYD Tang

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 jan 2024

Vi har precis varit och provkört BYD:s senaste elsuv Seal U. Intrycken från det kan ni se i filmen här och läsa om i nästa nummer av Elbilen. Med Seal U breddar BYD sitt suvsortiment utöver den mindre Atto 3 och sjusitsiga Tang, som var två av tre modeller som lanserades när BYD kom till Sverige hösten 2022.

Då hade BYD Tang redan sålts i Norge sedan 2021 och börjar alltså enligt dagens kriterier bli lite till åren. Framför allt laddningen med en ombordladdare på 7 kW och som mest 110 kW vid en snabbladdare lämnar en del att önska.

BYD uppges nu vara på väg att lansera en uppdaterad version av Tang i Europa under 2024. Ombordladdaren är då på 11 kW och effekten vid snabbladdning ska öka till 190 kW. Även batteriet uppdateras från dagens 86 kWh till ett större med en kapacitet på 108 kWh. Något som ska få räckvidden att öka från 40 till 53 mil.

Som innan är det fyrhjulsdrift och 509 hästkrafter som gäller, men chassit ska nu få aktiva dämpare. Om uppdateringen även innebär en ändring av priset har ännu inte meddelats. Men BYD uppges lova en ”överraskning” kring prissättningen. Idag kostar BYD Tang från 833.000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!