Mercedes visar insidan av kommande EQE SUV

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 aug 2022

Efter att Mercedes lyxiga sedan EQS växt på höjden som EQS SUV ska även den lite mindre sedanen EQE följa samma spår. Enligt Mercedes ska det bli en femsitsig elsuv med gott om ”huvudutrymme, benutrymme och armbågsbredd” som är mer dynamisk än sitt större syskon EQS SUV.

Premiären är satt till 16:e oktober. Men redan nu får vi ett smakprov av interiören som inte helt oväntat känns igen från både EQS och EQE.

Interiören kan fås i fem olika färgkombinationer och som tillval går det att få MBUX Hyperscreen. Den är uppbyggd av flera skärmar bakom en välvd glasplatta för att skapa intryck av en enheltlig jätteskärm. I de yttre hörnen av den hittas de turbinformade utblåsen som enligt Mercedes skapar en analog kontrast till all annan digital teknik på insidan.

För exteriören, de tekniska detaljerna och priset får vi vänta till premiären. Förmodligen kommer EQE SUV precis som sedanen erbjudas i två versioner. EQE finns både som bakhjulsdriven med 292 hästkrafter och 62 mils räckvidd eller med fyrhjulsdrift, 476 hästkrafter och en räckvidd på 53 mil.

Som en enklare version än EQS SUV lär den också prissättas något under den. EQS SUV börjar på 1 477 000 för både bakhjulsdrivna EQS SUV 450+ med 360 hästkrafter och fyrhjulsdrivna EQS SUV 450 4MATIC med lika många hästar.

Sedanversionen av EQE har ett startpris från 735 000 kronor och med tanke på att Mercedes lägger på 232 000 kronor när EQS blir EQS SUV borde EQE SUV landa på omkring en miljon kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: