MG firar jubileum med koncept på ny sportbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 jul 2024

MG har precis börjat ta emot beställningar av modellen Cyberster i Storbritannien. En bil som sticker ut genom att vara en eldriven roadster. Och kanske sticker den ut för mycket, verkar MG tycka. För under den pågående bilfestivalen Goodwood Festival of Speed visas nu ett koncept på en sportbil med uppgiften att tilltala en bredare publik.

– Det finns många sportbilar som har för mycket spänning i sig. Det känns som om de ska explodera vilken sekund som helst. Här känns bilen mindre stressad, sa MG:s designchef Jozef Kaban vid premiären.

Den slovakiske designern var för övrigt tidigare designchef hos Volkswagen och började hos MG tidigare i år. Konceptet har döpts till MG Cyber GTS och till skillnad från Cyberster är det här ett slutet tak som inte går att öppna. Ytterligare en skillnad är att det här finns ett baksäte med två nödsäten.

MG Cyber GTS visas nu upp under Goodwood. Dels för att fira märkets 100-årsjubileum med en modell som återgår till MG:s rötter, dels för att se hur den tas emot av publiken. Något beslut om den kommer att sättas i produktion har inte tagits ännu. Blir det så borde vi kunna räkna med samma prestanda som hos MG Cyberster. Det betyder bakhjulsdrift med 314 hästkrafter eller fyrhjulsdrift med 544 hästkrafter samt ett batteri på 77 kWh för en räckvidd på mellan 40 och 50 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!