MG:s smartare kusin IM klart för Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 feb 2024

Efter att ha ställts in flera år på grund av pandemin är det nästa vecka återigen dags för bilsalong i Geneve. Ett märke som vi kommer få se där och nu bekräftas för lansering i Sverige är IM. Det ägs av kinesiska SAIC och har har släktband till ett annat märke med två bokstäver, nämligen MG.

Till skillnad från MG ska IM däremot konkurrera i ett lyxigare segment med ”tekniskt avancerade och förstklassiga elbilar”. Vilket återspeglas i namnet IM, som står för ”Intelligent Mobility”. Det nya märkets modeller ska därför komma med en uppkopplade funktioner, körassistans och vad som beskrivs som ”innovativa elmotorer”. Vad som menas med det nämns inte.

Suvar och sedaner ska finnas i modellprogrammet. På plats i Geneve kommer vi få se den eldrivna sedanen IM L6 som uppges få en räckvidd på 80 mil. Om det då handlar om WLTP-siffror eller den mer förlåtande kinesiska körcykeln framgår inte. En hel del hästkrafter och ett kraftigt vridmoment är också att vänta, för IM L6 ska klara 0-100 km/h på under 3 sekunder.

Nästa år ska IM komma till Sverige och då säljas av Hedin MG Sweden. Vilka modeller som då börjar säljas och vad priserna blir har ännu inte meddelats. Enligt Hedin MG Sweden ska IM verka i ”premiumsektorn”, vilket låter som att det nya märkets bilar kommer få prislappar med högre summor än MG:s modeller.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: