Minibussen Maxus Mifa 9 med plats för åtta till Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 sep 2022

I våras visade kinesiska Maxus upp tre nya modeller. Den ena, Maxus T90 EV, är redan klar för Sverige och blir då den första eldrivna pickupen att lanseras här.

Nu får vi också veta att ytterligare en av de nya modellerna kommer hit. Det handlar om minibussen Mifa 9 som mäter 5,27 meter och har plats för sju eller åtta personer.

Modellen blir den första på den nya elbilsplattformen som heter just MIFA och är en förkortning för ”Maximum, Intelligent, Friendly and Artistic”.

Mifa 9 har en elmotor på framaxeln som ger en effekt på 245 hästkrafter och ett vridmoment på 350 Nm. Batteripaketet är på 90 kWh som ska ge en räckvidd på 44 mil enligt WLTP.  Maxus tänker sig att Mifa 9 kan lämpa sig för taxibolag och anger en räckvidd vid stadskörning på närmre 60 mil.  

Med Mifa 9 vill Maxus inte bara konkurrera med gott om plats. Bilen bjuder även på en hel del komfort.

– Vi ser fram emot att utöka vårt Maxus-sortiment med MIFA 9. Vi har ett stort antal bilar på ingång tack vare att moderbolaget SAIC Motors har en hög produktionskapacitet. MIFA 9 är en perfekt familjebil för dig som vill ha gott om plats samt har höga krav på utrustning och körkänsla, säger Markus Lundevall som är försäljningschef på Maxus Sverige.

Till exempel har alla stolar massagefunktion och på andra raden hittas justerbara benstöd och digital kontrollpanel inbyggd i armstöden.

Maxus bekräftar att Mifa 9 kommer till Sverige, men nämner inget om när eller vad den kommer att kosta.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: