Model 3 siktad i Sverige – tillhör Volvo

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

9 jul 2018

En Tesla Model 3 har siktats i Sverige, minst ett halvår innan den första officiella leveransen från den amerikanska elbilstillverkaren.

När tidningen Elbilen kontrollerar uppgiften, som kommer från laddstationssajten Uppladdning.nu, visar det sig att den svarta Teslan tillhör Volvo Personvagnar AB.

Den svenska biltillverkarens presschef Annika Bjerstaf bekräftar att uppgiften i Transportstyrelsens fordonsdatabas stämmer, men är i övrigt förtegen om bilen som nu har rullat på svenska vägar i knappt två månader.

– Jag kan bara säga att det är vanligt att man benchmarkar och testar andra tillverkares bilar. Det här är inget konstigt på något sätt.

Exakt vilka tester som har gjorts på Teslan är inget Bjerstaf vill gå in på och hon vill inte heller säga om de är imponerade av dess prestanda. Elbilen kan i alla fall konstatera att Volvo har kommit över budgetvarianten av Model 3.

En analys av bilens VIN, det vill säga dess ”personnummer” – även sådana finns fortfarande  hos Transportstyrelsen, då EU:s dataskyddslagstiftning GDPR uppenbarligen inte gäller bilar – visar att det handlar om en enmotorig version av Model 3.

Dissekerad Model 3 visar att den säljs med vinstmarginal

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: