Nikola bygger 1200-kilometerslastbil för Europa

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

5 nov 2018

Nikola Motor har lanserat en eldriven lastbil för den europeiska marknaden. I stället för batteripaket lagras energin i form av vätgas som under färd omvandlas till elektricitet. Tankarna fylls till ett tryck av 700 bar, tre gånger så högt som i den vanligaste typen av dykflaskor, och räckvidden är upp till 1 200 kilometer.

De fordon företaget hittills har visat upp, One och Two, har varit anpassade till regelverket på den amerikanska hemmamarknaden och har tagits emot mycket väl.

Den europeiska varianten har fått modellnamnet Tre – en tydlig flirt med vårt grannland. Företaget meddelar i en pressrelease att namnet betyder ”Tre” på norska. Huruvida namnvalet beror på att Norge är ett föregångsland inom eldrift eller om det är någon slags hyllning till Nikolas drivmedelspartner Nel Hydrogen – företaget har sitt huvudkontor i Oslo – framgår inte.

nikola_tre2Instegsvarianten har en motoreffekt på 500 hästar, drift på två av de sex hjulen och 500 kilometers räckvidd. Värstingen har dubbelt upp (eller mer) av allt: 1 000 hästar och fyrhjulsdrift. Och så den imponerande räckvidden, förstås. Om den siffra företaget utlovar går att uppnå i verkliga förhållanden kan man köra från Stockholm till Kiruna utan tankstopp.

Nikola Motor har redan börjat ta upp beställningar, men serietillverkningen börjar inte förrän 2022 eller 2023. Dröjsmålet innebär att företaget räknar med att tekniken för autonoma fordon ska ha kommit långt när de första exemplaren rullar från fabriken och utlovar ”Level 5”, alltså helt självkörande fordon.

För att fordonet ska bli den succé som företaget hoppas på krävs en utbyggnad av tankinfrastrukturen. I dag är den förvisso betydligt bättre på kontinenten än i Sverige, men Nikola avser ändå att bygga ett eget nätverk. Tankstationerna ska kunna producera upp till åtta ton vätgas per dygn och de första väntas öppna 2022. Åtta år senare är målet ett heltäckande tanknätverk i hela Europa.

Nikola Motor väljer svenska bränsleceller

Konkurrent stämmer Tesla för plagiat

Video: Toyota testar teknik från Mirai i drag-race

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: