Nio söker fabrikschef för tillverkning i Polen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 nov 2021

Har du lust att starta upp en elbilsfabrik i Polen? Du är du tyvärr för sent ute. Men precis det ser ut att vara vad kinesiska Nio planerar att göra. På företagets LinkedIn-konto låg en platsannons ute med jobbtiteln ”EU Plant operation manager” under helgen. Men nu tas inga fler ansökningar emot och det är oklart exakt vad det är som planeras.

I dagsläget finns Nio endast i Kina och Norge, där de har öppnat ett showroom i centrala Oslo och säljer elsuven ES8. Utanför den norska huvudstaden byggdes också nyligen en första ”Battery Swap Station” där det går att byta till ett fulladdat batteri på några minuter.

Nio har sagt att de vill etablera sig på fem marknader i Europa de kommande åren. Efter Norge står Tyskland på tur under nästa år, men det finns ännu inga uppgifter om och när Nio kommer till Sverige.

Enligt helgens platsannons ser det ut som att Nio alltså även planerar tillverkning utanför hemlandet Kina. En egen fabrik i Europa skulle innebära ett rejält kliv i satsningen på att etablera sig utanför Kina – något som Nio varit tydliga med att de vill göra.

Sedan tidigare har Nio en designavdelning i München och har tidigare sökt folk till ett kontor i Nederländerna.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!