Nissan visar futuristiskt koncept på eldriven roadster

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 feb 2023

Med lanseringen av strategin Ambition 2030 har Nissan lovat lansera 15 elbilar till år 2030. Några av planerna har visats som fyra koncept varav det ena, den eldrivna tvåsitsiga cabrioleten ”Max Out”, nu har tillverkats i ett fysiskt exemplar.

Den presenteras nu som en del av en serie event i februari med namnet Nissan Futures. Det retro-futuristiska konceptet sticker ut på flera sätt och har en genomgående design med inspiration av digitala mönster neon i olika färger .

Några detaljer kring drivlinan ges inte, men konceptet ska enligt Nissan visa på tillverkarens mål att skapa bilar där du blir ett med bilen. Max Out ska också vara en ”tydlig vision” om hur Nissans innovationer kan ” gynna både individer och samhälle”.

Kanske blir det mer tydligt för de som kollar in konceptet i verkligheten. Det går det nämligen att föra fram till den första mars, men då måste du ta dig till Nissan Gallery i Yokohama i Japan.

Om Nissan verkligen planerar att lansera en eldriven öppen roadster återstår att se. Segmentet är i alla fall en bristvara och än så länge väntar vi fortfarande på nya Tesla Roadster samt kommande Polestar 6, som är planerad till 2026.

Med eventen inom Nissan Futures vill Nissan också skapa en dialog för att bättre förstå både kunders och samhällets behov för en ”renare, säkrare och mer inkluderande värld”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: