Northe och Voltiva samarbetar kring laddlösningar för fastighetsägare

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 maj 2023

Med den svenska laddappen Northe går det både att hitta laddplatser i en rad länder i Europa och betala för laddningen hos flera olika operatörer direkt i appen. Nu riktar sig företaget även till fastighetsägare i ett samarbete med operatören Voltiva med lösningar för att erbjuda laddning åt hyresgäster, besökare eller anställda.

Tanken är bland annat att kunna styra laddningen så att anställda som jobbar i en fastighet kan ladda under kontorstid, för att sedan tillåta laddning för alla under kvällar och helger.

Ett första gemensamt projekt har nu genomförts vid Ästad Vingård i Halland. Vid gästparkeringen har Voltiva satt upp 100 laddplatser, vilket är en tredjedel av alla parkeringsplatser.

Laddning och betalning för både gäster och anställda sker genom plattformen från Northe.

– Lanseringen av de 100 laddplatserna på Ästad Vingård tillsammans med Voltiva är en viktig milstolpe för oss. Detta visar också vår plattforms förmåga som betalningslösning för en kommersiell anläggning, säger David Fauné som är medgrundare och vd hos Northe.

På sikt är tanken att även implementera vehicle to grid-teknik, där batterierna hos elbilar som parkerar vid Ästad Vingård används som batterilager för gårdens solceller.

Sedan tidigare samarbetar Northe även med hyrbilsföretaget Avis för att göra det enklare att ladda för de som hyr en elbil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: