Nu även i Sverige – jätterabatt på Fisker Ocean

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 apr 2024

För några veckor sedan sänktes priserna på elsuven Fisker Ocean. Och det rejält med rabatter på upp till motsvarande strax över 250.000 kronor. Nu sprider sig en nästan lika stor prissänkning på toppversionen Fisker Ocean Extreme även hit till oss. Lagerbilarna har nu blivit 210.000 kronor billigare och det går att beställa en Fisker Ocean Extreme med 557 hästkrafter och 70,7 mils räckvidd från 499.000 kronor.

Den som går i tankarna på en Fisker Ocean kan läsa vår provkörning av bilen här, samt i nästa nummer av Elbilen som kommer ut i butik den 16:e april. Totalt handlar det om 40 lagerbilar som reas ut. Innan priserna sänktes i USA pausades också tillverkningen av Fisker Ocean under sex veckor. Det förklarades det med det stora lagerbeståndet av bilar. Förra året tillverkades 10.193 exemplar av Ocean, varav endast 4.929 exemplar levererades till kund.

Samtidigt stormar det kring företaget och det finns uppgifter om att det förbereds för en konkurs, vilket Fisker har dementerat i ett mail till Elbilen. Företaget är i behov av att få in nytt kapital och ska ha förhandlat med en ”stor tillverkare” om en investering i Fisker. Enligt obekräftade uppgifter handlade det om Nissan, men Fisker har meddelat att förhandingarna har avbrutits.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: