Elbilen logo Meny
Nyheter

Nu börjar Kona levereras till norska kunder

Den första lasten med Hyundai Kona electric har anlänt till Norge. Modellen har väckt mycket stort intresse i vårt grannland och biltillverkaren slutade ta emot beställningar på grund av anstormningen – “bara” 20 000 kunder hann göra en intresseanmälan.

Nu har de första bilarna, drygt 100 stycken, lastats av i hamnen i Drammen. Flera andra fartyg är på väg och nästa anländer om någon vecka.

– Nu ser vi fram emot att fortlöpande leverera bilar. Vi vet att väntan kan vara jobbig för dem med höga könummer, men under de kommande månaderna ska vi leverera tusentals Hyundai Kona electric till kunder, säger Hyundai Norges marknadschef Christian Stenbo.

Modellen kan komma att bli den mest populära elbilen i Norge. En av anledningarna är priset på 326 000 norska kronor. Och trots det relativt låga priset imponerar specifikationerna. Bilen kan fås med två batterialternativ, ett paket på 39,2 kilowattimmar och ett på 64. Det sistnämnda ger en räckvidd på 482 kilometer – detta enligt den nya testcykeln WLTP som överensstämmer med verkligheten betydligt bättre än NEDC. Båda modellerna kan laddas till 80 procent på strax under en timme.

Acceleration och topphastighet är inte lika bra som i en Tesla, men båda står sig väl i jämförelse med “gammelbilar”.

Läs mer om Hyundai Kona electric i det kommande numret av papperstidningen. Redaktionen, som precis har avslutat sin semester, siktar på att inom kort skicka sidorna till tryckeriet.

 

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

PUBLICERAD: 2018-08-08