Annons:

Nu dags för Zeekr i Norge – med lägre priser än här

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 okt 2024

Norge har ofta prioriterats före oss när det har varit dags att lansera nya elbilsmärken i Europa. Men när det förra året var dags att lansera av Volvos och Polestars systermärke Zeekr utanför Kina var det Sverige som tillsammans med Nederländerna blev först ut. Ett beslut som säkert påverkades av att Zeekr har kontor för både utveckling och design i Göteborg.

Men nu är det dags att lansera märket även i elbilslandet Norge, som tredje land utanför Kina. Precis som här sker det med de två bilar på en gång, shooting brake-modellen Zeekr 001 och kompaktsuven Zeekr X.

Priserna skiljer sig däremot en hel del åt mot de på den svenska marknaden. Zeekr 001 kostar i Norge motsvarande 560.000, vilket betyder att modellen är över 100.000 kronor billigare på andra sidan gränsen jämfört med de 670.000 kronor som priset börjar på här. Detsamma gäller för kompaktsuven Zeekr X, som i Norge går att beställa från motsvarande 410.000 kronor. Här kostar kompaktsuven från 529.000 kronor.

Värt att komma ihåg är att elbilar med ett listpris från under 500.000 norska kronor är befriade från moms. Till en början kommer Zeekr säljas hos Premium Cars i Oslo för att sedan komma även till andra större städer i landet.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!