Nu finns det 800 Supercharger-stationer i Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 jun 2022

Tesla fortsätter att bygga ut sitt nätverk med Superchargers. Förra veckan öppnades Sveriges största station med 28 Superchargers vid Halmstad. Det var den 63:e stationen i Sverige och nu meddelar Tesla att det finns 800 stationer i Europa.

Det senaste tillskottet ligger i Avignon i södra Frankrike. Storleksmässigt hittas där lika många Superchargers som vid den som öppnades förra veckan vid Halmstad, alltså 28 stycken.

Den största stationen hittas i norska Nebbenes med 44 snabbladdare.

Totalt finns det nu nästan 9 000 Superchargers runt om i Europa. Med öppnandet av den första stationen i Lettland tidigare i juni finns Teslas laddnätverk i 30 länder på kontinenten.

Utbyggnaden av Superchargers prioriteras av Tesla och vd:n Elon Musk har sagt att nätverket måste växa i snabbare takt än tillverkningen av bilar.

Förra hösten började det bli möjligt även för andra märken än Tesla att ladda vid vissa stationer med Superchargers. I Sverige gäller det vid 42 stationer och priset varierar beroende på tid och plats.

Tesla anger ett snittpris på 7,30 kronor per kWh. Det går även att teckna ett abonnemang för 129 kronor i månaden för att ladda med ett snittpris på 5,10 kronor per kWh.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: