Nu kan du beställa nya Renault Mégane E-Tech – leverans efter sommaren

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 feb 2022

Renaults senaste elbil har det välbekanta namnet Mégane, en modell som varit med sedan 1995. Men nu har förbränningsmotorn kastats ut och Mégane har blivit mer av en suv än tidigare – eller i alla fall en crossover.

Det blir ocks den första bilen från Renault som likt Volvo och Polestar får ett infotainmentsystem baserat på Google Automotive.

Modellen hade Sverigepremiär under elbilsmässan eCar Expo i Göteborg i början av december förra året. Nu meddelas att de börjar ta emot beställningar av bilen med planerad leverans efter sommaren

Priset börjar på 403 900 kronor för versionen med det mindre batteripaketet på 40 kWh, 130 hästkrafter och en räckvidd på 30 mil.

Versionen med det större batteripaketet på 60 kWh börjar på 453 900 kronor. Då får du också 220 hästkrafter och en räckvidd på 47 mil, eller 30 mil på motorväg i 130 km/h.

Med det mindre batteripaketet går det att snabbladda med endast 85 kW, men det större klarar 130 kW. Ombordladdaren är i båda fallen 22 kW för hemmaladdning.

Mégane erbjuds också med de tre olika utrustningspaketen Equilibre, Techno och Iconic. Värmepump är standard hos alla versioner och redan i paketet Equilibre – franska för balans – finns autobroms, trötthetsvarnare, rattvärme, lane assist, backkamera och igenkänning av skyltar.

Efter att Renault Zoe inte tilldelades en enda stjärna av Euro NCAP i de senaste krocktesterna påminner Renault nu om att nya Mégane är ”utrustad med de senaste aktiva säkerhetssystemen som innehåller mer än 300 patenterade system”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!