Nu laddar du elbilen skattefritt på jobbet

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 jul 2023

I helgen klev vi in i månaden med juli och med det kom en glad nyhet för alla som kan ladda elbilen på jobbet. Från den första juli slopas förmånsbeskattning för den som laddar sin privata elbil på jobbet när arbetsgivaren står för elen. Med det vill regeringen underlätta för omställningen till eldrift och gynna de som kör elbil till jobbet. Samtidigt ska det underlätta för arbetsgivare genom att ändringen innebär midre administration. Förhoppningen är att det ska få fler arbetsgivare att installera laddplatser.

Det handlar däremot om ett tillfälligt slopande av förmånsbeskattningen under tre år fram till sista juni 2026. Det gäller också att du tar dig in till jobbet, för den som jobbar hemifrån kan inte dra nytta av ändringen. Om du arbetar hemifrån går det däremot inte att dra nytta av ändringen.

– Att så många som möjligt kan ställa om till klimatsmarta transporter är en viktig del av klimatpolitiken. Då är det också klokt att ge incitament för att ha elbilar, och det här underlättar för att man ska kunna ta den till jobbet, sa finansminister Elisabeth Svantesson från moderaterna när förslaget lades fram i början av året.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: