Ny milstolpe för Tesla – så många bilar har tillverkats

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 apr 2024

Tesla Model Y blev Sveriges, Europas och enligt beräkningar från analytiker även världens mest sålda bilmodell förra året. Strax över 1,2 miljoner exemplar såldes till kund och totalt levererade Tesla 1,81 miljoner bilar under 2023.

Det byggs alltså en del bilar i Teslas fabriker i USA, Kina och Tyskland. Under påskhelgen meddelade Tesla en ny milstolpe. Sedan starten med Roadster 2008 har det nu har byggts totalt 6 miljoner bilar. ”Tack till våra ägare och team runt om i världen för ert stöd och hårda arbete – det betyder verkligen något”, skrev Tesla på X.

Vid sidan av Model Y tillverkar Tesla i dag Model 3, Model S, Model X och Cybertruck samt lastbilen Semi. I september förra uppgav Tesla att de då hade byggt 5 miljoner bilar, ett halvår innan det passerades milstolpen med 4 miljoner. Både tillverkning och leveranser har stadigt ökat de senaste åren.

För 2024 har Tesla däremot antytt att det tillväxten i företaget kan minska. Orsaken uppges vara att företaget förbereder sig inför tillverkning och lansering av en mindre och billigare modell.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: