Annons:

Nya bilder avslöjar formen på Alpines nästa elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 okt 2024

Om två veckor är det återigen dags för bilsalongen i Paris igång. Den här gången med mer närvaro från europeiska tillverkare än senast för två år sedan. Men naturligtvis också en hel del franskt, bland annat Renaults prestandamärke Alpine som där kommer presentera konceptet A390_β som ska ge en fingervisning av märkets nästa elbil.

Den har beskrivits som en “sport fastback” och nyligen fick vi se teaserbilden här ovan av A390_β. Den visade endast övre halvan av bilen, vilket öppnade för frågan hur högbyggd nästa modell blir? Nu har det dykt upp bilder på vad som uppges vara tester av den färdiga serieversionen. Bilen på bilderna är rejält maskerad, men reder i alla fall ut frågan om karossens höjd. Nästa bil från Alpine blir en crossovermodell med sluttande taklinje.

Förmodligen baseras bilen på elsuven Renault Scenic, men med en hel del modifieringar från Alpine. Den första modellen i Alpines nysatsningen på elbilar, A290 som vi kollade in i Paris tidigare i år, baseras på Renault 5. Flera modeller i olika storlekar är på gång, som tillsammans ska utgöra vad Alpine beskriver som ett “Dream Garage”.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: