Nya bilder på NIO:s kombi – så heter modellen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 maj 2023

Efter lanseringen i Sverige och på ytterligare tre europeiska marknader förra hösten har kinesiska NIO breddat modellprogrammet på kort tid.

De två sedanerna ET7 och ET5 samt elsuven EL7 ser ut att snart få sällskap av en kombimodell. Eller snarare en shooting brake med en något sluttande taklinje trots kombikaross.

Modellen baseras på sedanen ET5 och i våras dök det upp bilder på bilen från det kinesiska ministeriet för typgodkännande. Redan då hette det att ET5 Shooting Brake var planerad att lanseras i Europa kort efter säljstarten i Kina som är planerad till sommaren.

Nu har det dykt upp nya bilder på modellen från vad som uppges vara en reklamfotografering i Norge. Enligt uppgifter till brittiska Autocar har modellen även fått ett namn: ET5 Orion.

I samband med bilderna från i våras fick vi också veta att ET5 Orion mäter 4,79 meter och är nästan två meter bred. Ett axelavstånd på 2,89 meter borgar också för goda innerutrymmen, men hur mycket som bagaget lastar är ännu oklart.

NIO:s kombimodell är på väg till Europa och Sverige.

Några uppgifter kring batteri, räckvidd och effekt gavs däremot inte. Förmodligen får shooting brake-versionen samma drivlina som sedanen ET5. Det betyder fyrhjulsdrift, 486 hästkrafter och ett batteripaket på 75 eller 100 kWh.

Hos sedanen ger det mindre batteripaketet en rävkvidd 45,6 mil och det större 59 mils räckvidd. Räkna alltså med något kortare WLTP-siffror hos ET5 Orion som förmodligen är något tyngre än sedanen.

Exakt när ET5 Orion kommer till Sverige och vad priset blir har ännu inte sagts.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!