Erbjudande: Köp en Rimac – ladda gratis hos Ionity

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 okt 2023

En gång i tiden kunde den som köpte en Tesla också ladda gratis på tillverkarens laddnätverk med Superchargers. I ett samarbete mellan kroatiska Rimac och laddnätverket Ionity införs nu ett något liknande erbjudande. Den som äger ett exemplar av Rimacs eldrivna supersportbil Nevera kan ladda gratis hos Ionity under åtta år.

I sammanhanget kan det vara värt att nämna att priset för en Rimac Nevera ligger på omkring 20 miljoner kronor. Modellen ska dessutom endast byggas i 150 exemplar, så om du är sugen på att ladda gratis är det inte läge att vänta för länge på att lägga en beställning.

Trots att Ionity har snabbladdare med en effekt på 350 kW drar det inte nytta av Neveras fulla kapacitet. Bilen kan nämligen ladda med hela 500 kW. Vid en Ionityladdare ska det gå att fylla det stora batteriet på 120 kWh från 0 till 80 procent på 25 minuter.

Rimac Nevera har en räckvidd på 49 mil, men det är framförallt prestandan när det kommer till hastighet som får modellen att sticka ut. Med en elmotor vid varje hjul bjuder bilen på 1.914 hästkrafter och ett vridmoment på 2.360 Nm.

0 – 100 km/h tar endast 1,85 sekunder och den officiella toppfarten är 352 km/h. Med ett ”High Speed Mode” aktiverat har en av Rimacs testförare däremot lyckats pressa upp Nevera i hela 412 km/h.

I våras lyckades Rimac Nevera också slå 23 hastighetsrekord på en dag och i augusti slog bilen rekord på Nürnburgring med det snabbaste varvet någonsin för en elbil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!