Nytt nummer av Elbilen ute nu!

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 aug 2023

Lagom till helgen dimper idag det senaste numret av Elbilen ned i brevlådan hos prenumeranter. Nästa vecka kommer det även ut i butik och på Readly. I nummer 8 har vi varit på en exklusiv provkörning av Audi Q6 e-tron mitt ute i Nordatlanten. Förutom att vara Audis nästa elbil är det också den första modellen på den med Porsche gemensamt utvecklade elbilsplattformen SSP.

Vi testar också uppdaterade Peugeot e-2008 i sydspansk hetta och elsuven Honda e:Ny1 i norskt ösregn. Hur står sig e-2008 mot konkurrens med större batteri och ny elmotor? Och kan Honda nu på allvar kliva in i elbilsracet när de lanserar en modell i det populära suvsegmentet? Våra intryck hittar du i senaste numret!

Dessutom kör vi laddkamp genom hela Sverige från Ystad till Haparanda i årets upplaga av Swedish Electric Car Championship. Den här gången för första gången med möjligheten till batteribyte när en NIO ET5 deltar.

Och så skickade vi vår formgivare Fanny på sin första elbilssemester med Nissan Ariya. Vad hon tyckte om semester med laddstopp och hur Nissan Ariya presterar som långfärdskamrat genom sommarsverige med barn hittar ni i tidningen.

Om chefredaktör Fredrik lyckas med sin nya idé att göra varje laddstopp till ett träningspass återstår att se. Men förhoppnings kan det inspirera andra till att vara med att skapa en ny trend i elbilssverige. Anta utmaningen du också, instruktioner finns i senaste numret av Elbilen.

Det fullsmackade nummer 8 av Elbilen innehåller även ett besök på BMW:s nya testanläggning i Tjeckien som ska göra deras bilar självkörande, krönikor, nyheter och mer.

Vi på redaktionen önskar trevlig läsning – och trevlig fälg!

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: