Opel tar nya tag efter debaclet med Ampera-e

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

13 nov 2017

Opel Ampera-e blev som bekant ingen långvarig historia. Men framtiden är ändå elektrisk, meddelar den numera franskägda biltillverkaren. Alla modeller ska kunna köpas med elmotor senast 2024. Redan 2019 kommer en eldriven suv. Och trots att laddning med 350 kilowatt testas för fullt av Porsche tänker man fortsätta utveckla bränsleceller.

Suven, som bygger på PSA-gruppens gemensamma plattform EMP2, ska byggas på fabriken i Eisenach, rapporterar Automobil Produktion.

Screenshot (86)Opel har inte presenterat några specifikationer, men har i alla fall twittrat en bild på sitt framtida designspråk. Avsaknaden av grill kan bara innebära en sak: En elbil.

Samtidigt står det allt mer klart att den hyllade Ampera-e inte kommer att få någon fortsättning sedan General Motors sålde Opel till PSA. Kunderna på den långa väntelistan i Norge har till exempel fått veta att bilen plötsligt har blivit 60 000 kronor dyrare.

Tidningen Elbilen har ändå kommit över ett exemplar, som väckte ett stort intresse på helgens eCar Expo i Göteborg. Nästa helg kommer både mässan och bilen till Stockholm.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: